Національна школа суддів України

Сфера корпоративних спорів

2 березня 2017 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів місцевих та апеляційних господарських судів на тему: “Проблемні питання, що виникають під час розгляду господарськими судами корпоративних спорів”.

Відкриваючи семінар, заступник голови господарського суду Львівської області Василь Артимович підкреслив актуальність питання щодо корпоративних правовідносин та коротко розповів про результати багаторічної співпраці з Національною школою суддів України.

Директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна привітала суддів-учасників та повідомила, що благодійна організація “Центр комерційного права” доєдналася до ініціативи проведення семінару та делегувала для проведення заняття головного експерта з правознавства Юрія Попова.

Під час семінару суддя господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко проведе заняття, на якому учасники семінару ознайомляться із сутністю корпоративних спорів, їх ознаками і видами, розглянуть підвідомчість та підсудність справ, що виникають із корпоративних відносин, та загальні питання щодо розгляду корпоративних спорів, а також виконають завдання, розв’яжуть задачі та презентують результати роботи в малих групах.

Директор Правничого коледжу Львівського національного університету ім. І. Франка, доцент кафедри цивільного права та процесу юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидат юридичних наук Володимир Цікало роз’яснить питання, пов’язані з набуттям, передачею та припиненням корпоративних спорів.

Експерт благодійної організації “Центр комерційного права” Юрій Попов зосередить увагу суддів на питаннях щодо розгляду справ у спорах між господарським товариством та його посадовою особою про відшкодування збитків, тобто, на похідних позовах.

Цей семінар сприятиме обміну досвідом та впровадженню єдиної практики розгляду корпоративних спорів господарськими судами.

Організовано семінар на численні пропозиції та запити суддів, які вони висловили в анкетах зворотного зв’язку .