Національна школа суддів України

Сформувати стратегію розвитку професії судового адміністратора

21 березня 2017 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у зустрічі випускників всіх трьох навчальних програм з питань судового адміністрування - 2013, 2015 та 2016 років. 

Зустріч організувала Програма USAID “Нове правосуддя”, яка спільно з Державною судовою адміністрацією України, Національною школою суддів України за участі Університету штату Мічиган реалізовувала  відповідну навчальну програму.

Мета зустрічі - спільними зусиллями розробити стратегічний план розвитку професії судового адміністратора заради покращення доступу до правосуддя, підвищення ефективності роботи суду та довіри громадян до судової системи.

Звертаючись до випускників програми, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук відмітив, що вони є справжніми лідерами реформування судової системи. 

Ректор закликав судових адміністраторів нового покоління активно обмінюватися досвідом та новими ідеями з колегами, долучатись до поширення кращих практик судового адміністрування через засоби суддівської освіти. Ректор відмітив, що конституційне й законодавче реформування правосуддя, оновлення процесуального законодавства, в найближчій перспективі сприятиме підвищенню рівня адміністрування в судах та, відповідно, якості правосуддя.


.