Національна школа суддів України

Шляхи попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду та їх відвідувачами були розглянуті на підготовці в Апеляційному суді Дніпропетровської області

31 жовтня 2014 року в місті Дніпропетровську Дніпропетровським регіональним відділення спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області було проведено підготовку працівників апарату Апеляційного суду Дніпропетровської області на тему: “Психологія діяльності і професійна етика працівників апарату суду”.

Для проходження підготовки прибуло 122 працівника апарату Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Вітальними словами підготовку відкрила директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення підготовки запрошена старший викладач кафедри практичної психології Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля Тетяна Єрмолаєва.

На сьогодні є дуже важливим для працівників апарату суду вивчити психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах, а також засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником судді, секретарем судового засідання.

Під час підготовки працівники апарату обговорили питання поведінки секретаря судового засідання у спілкуванні зі сторонами, які не обізнані з особливостями процесуального законодавства та розглянули етичні основи судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду.

Значна частина занять із працівниками апарату суду була присвячена шляхам вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду та відвідувачами суду, розвиненню навичок управління конфліктами, запобіганню ефекту професійного вигорання.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройшов, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області (голова Апеляційного суду Дніпропетровської області суду – Наталія Деркач).