Національна школа суддів України

Шляхи удосконалення системи правосуддя

19 грудня 2019 року в місті Києві ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук зустрівся з представниками Консультативної місії Європейського Союзу, аби обговорити майбутні напрямки співпраці та підбити підсумки двотижневого стажування судових правників з України в судах Ірландії.

Ректор Микола Оніщук зазначив, що знайомство української делегації із системою правосуддя Ірландії загалом пройшло успішно. Протягом стажування судові правники з України чимало дізналися про судову систему та процедуру здійснення правосуддя в Ірландії, побували на судових засідання та поспілкувалися з найкращими фахівцями ірландської правничої системи.

Експерти Консультативної місії Європейського Союзу, заступник голови операційного департаменту Розалін Шиган та старший радник реформи законодавства Томас Фланаган, також позитивно відгукувалися щодо візиту судових правників з України до Ірландії та, навіть, підкреслили, що ірландським суддям є чому повчитися у своїх українських колег.

Учасники зустрічі визначили основні пріоритети майбутньої співпраці та домовилися продовжити подібні стажування в 2020 році.