Національна школа суддів України

Спеціалісти кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів опановували інновації законодавства про державну службу

21-23 березня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України провела підготовку спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської і Чернігівської областей та міста Києва.

Працівники апаратів судів разом з Оленою Панченко обговорили проблеми орієнтації та адаптації новопризначених працівників, ознайомилися з системою оцінки персоналу, дізналися, як правильно проводити атестацію, здійснювати позитивну мотивацію та стимулювання персоналу в своїй професійній діяльності.

Олег Цимбалюк розповів про організацію роботи по військовому обліку та вимоги Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, облік, бронювання військовозобов’язаних, дії кадрової служби у випадках призову працівника на військову службу під час мобілізації, порядок поновлення на роботі мобілізованих працівників,особливості табелювання працівника під час проходження військово-лікарської комісії, зарахування часу проходження працівником військової служби до стажу роботи.

Особливу цікавість у спеціалістів кадрового забезпечення судів викликало питання новел законодавства про державну службу. Жвава дискусія з фахівцями Андрієм Астаповим та Яною Машаровою, переконала їх, що дане законодавство містить багато прогалин і потребує вдосконалення законотворцем.

Підготовка була насичена навчальними відеороликами та практичними завданнями відносно професійної діяльності працівників апаратів судів, навичок надання якісних судових послуг, вміння вирішувати напружені та конфліктні ситуації в колективі, запобігання ефекту професійного вигорання.

Знання отримані на підготовці допоможуть спеціалістам кадрового забезпечення судів підвищити ефективність кадрової роботи суду, досягати поставлених цілей, своєчасно приймати рішення, нести відповідальність за виконану роботу, будувати кар’єрне зростання та прагнути до саморозвитку.

Повний текст програми підготовки розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі «Підготовка».