Національна школа суддів України

Спеціалісти кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів підвищують рівень кваліфікації

4–8 вересня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів.

Відкриваючи підготовку,  заступник директора Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник ознайомила слухачів з тематикою програми підготовки, метою та регламентом роботи заходу.

У перший день підготовки суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Максим Таус зупиниться на основних положеннях судової реформи відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки та зосередить увагу на основних напрямках реформування судової системи.

Стосовно порядку обчислення стажу роботи суддів для нарахування доплат за вислугу років та проблеми судового розгляду справ щодо злочинів проти правосуддя розповість суддя Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, кандидат юридичних наук Ігор Чайкін.

Під час підготовки спеціалісти кадрових служб разом із начальником відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олегом  Цимбалюком розглянуть особливості складання і правила ведення кадрових документів та проведення спеціальної перевірки державних службовців з урахуванням особливостей застосування антикорупційного законодавства.

Інструктор з надання домедичної допомоги Іван Павлишин проведе із слухачами практичне заняття щодо отримання навичок з надання домедичної допомоги, а також обговорить з ними три навчальних відеороліка.

Діяльність органів суддівського самоврядування і особливості захисту гідності, честі та ділової репутації фізичної особи в судовому порядку розповість суддя Дружківського міського суду Донецької області, доктор юридичних наук Євген Петров.

 Актуальною буде лекція судді Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська, кандидата юридичних наук Вадима Лисенка на тему: “Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні”.

Наступні заняття підготовки також будуть сприяти подальшому професійному зростанню спеціалістів кадрових служб, накопиченню досвіду, опрацюванню актуальних питань кадрового діловодства, вдосконаленню методів управління персоналом, опануванню етичних основ судової діяльності та психологічних методів уникнення конфліктних ситуацій в колективі апарату суду.

Підготовка буде проходити із застосуванням інтерактивних лекцій з демонстраціями презентацій Power Point, тестування, виконання практичних вправ, проведення експрес-опитування за допомогою клікерів тощо.

Після закінчення підготовки буде проведено анкетне опитування слухачів.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.