Національна школа суддів України

Спеціалісти кадрового забезпечення судів удосконалюють свій професійний рівень

25–29 травня 2015 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку  спеціалістів кадрового забезпечення місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Для проходження підготовки прибуло 12 спеціалістів кадрового забезпечення.

Вітальними словами підготовку відкрила т. в. о. директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддю кримінальної палати  Апеляційного суду Чернівецької області           Онуфрія Колотила, суддю цивільної палати Апеляційного суду Чернівецької області Валентину Чупікову, суддів Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидатів юридичних наук  Аліну Федіну та Ларису Стоцьку.

Під час підготовки Онуфрій  Колотило розгляне зі слухачами антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні, а також  вимоги Закону України “Про засади запобігання та протидії корупції”.

Актуальним буде виступ Оксани Цепли, яка розповість про проходження державної служби в органах судової влади, прийняття на роботу державних службовців та особливості прийняття на державну службу.

Лариса Стоцька зверне увагу на проблеми розмежування компетенції між адміністративними, господарськими та загальними судами, а Аліна Федіна ознайомить слухачів із практикою в організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ,  розгляне  проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві.

Валентина Чупікова  поділиться навичками  етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду.

Також  для проведення підготовки запрошено  керівника апарату Апеляційного суду Чернівецької області Івана Сорохана, який розповість про організацію роботи з документами, які містять службову інформацію з грифом “Для службового користування ”.

Повний текст програми підготовки  спеціалістів кадрового забезпечення місцевих загальних та апеляційних судів опубліковано на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.