Національна школа суддів України

Спеціалісти місцевих загальних та апеляційних судів удосконалюють свої знання

25–28 січня 2021 року Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України проводить онлайн підготовку головних і провідних спеціалістів  місцевих загальних та апеляційних судів.

Модерує навчальний захід заступниця директора  Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій, яка  під час вітального слова ознайомила слухачів із програмою та нагадала про можливість дистанційного спілкування.

Підготовку розпочав викладач кафедри історії та культури української мови Чернівецького національного університету  ім. Ю. Федьковича, кандидат філологічних наук  Ігор Грималовський, який ознайомив з етикетом ділової мови, зі змінами та доповненнями українського правопису та  мовними засобами офіційно-ділового стилю.

У перший день підготовки Тетяна Аілінчій розповіла про забезпечення  безперервної  роботи  суду  в  умовах надзвичайних  ситуацій, а суддя Чернівецького апеляційного суду Ігор Лисак розкрив питання щодо відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати та нагадав про порядок перевірки працівниками суду зарахування судового збору до бюджету.

Окрім того, під час відеопрезентації судді-викладача, секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Чернівецького апеляційного суду Онуфрія Колотила слухачі ознайомляться з першочерговими заходами органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”. Суддя-викладач Першотравневого районного суду м. Чернівців Євген Нестренко розповість про ґендерні аспекти в організації роботи суду.

На питаннях організації роботи з документами, що містять службову інформацію з грифом “Для службового користування”, зосередить увагу заступник керівника апарату Хмельницького окружного адміністративного суду  Олена Розумняк.

Головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова зверне увагу на основи ефективних комунікацій у професійній діяльності працівників апаратів судів та на профілактику професійного та емоційного вигорання.

Також головні і провідні спеціалісти  судів  вивчать актуальні питання про порядок роботи з документами, що містять конфіденційну інформацію, яка знаходиться у володінні держави, розглянуть Закон України “Про звернення громадян”, питання правового статусу осіб з обмеженими можливостями та Закон України “Про виконавче провадження” .