Національна школа суддів України

Спеціалісти судової статистики удосконалюють навики у формуванні звітності

27 лютого – 3 березня 2017 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку  спеціалістів  судової статистики місцевих загальних та апеляційних судів.

Відкриваючи підготовку, заступник директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій  ознайомила слухачів із програмою та регламентом заходу.

Підготовку проведуть судді Апеляційного суду Чернівецької області Ігор Лисак, Валентина Чупікова ,Онуфрій  Колотило та суддя  Першотравневого районного суду  м. Чернівців  Аліна Федіна.

Окрім того, для проведення підготовки запрошено спеціалістів інших галузей. Головний спеціаліст сектору організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій  ТУ ДСА України в Чернівецькій області    Іванна Татарин   розкриє  методику та порядок складання різних форм звітності, особливості оформлення в автоматичному режимі карток на особу, щодо якої судом розглянуто справу.

Інженер регіональної служби інформаційно-технічної підтримки судових процесів Вадим Макогончук разом зі спеціалістами судової статистики обговорить методологію застосування програмного забезпечення автоматизованої системи діловодства суду, а завідувач сектору  організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій ТУ ДСА  України в Чернівецькій області  Сергій Богдан  зверне увагу на реєстрацію, облік судових справ за встановленим переліком індексів та на оформлення карток сум збитків, завданих злочином.

Про дисциплінарну та матеріальну  відповідальність державних службовців у контексті Закону України “Про державну службу”
від 10.12.2015,  вимоги, що пред’являються до осіб, призначених на посади спеціалістів судової статистики, про їх права та обов’язки розповість начальник відділу кадрів  та державної служби Апеляційного суду Чернівецької області Оксана Цепла.

Після закінчення підготовки буде проведено анкетне опитування слухачів.