Національна школа суддів України

Спецконфіскація в судочинстві

18 травня 2021 року Національна школа суддів України провела перше онлайн–засідання розробників нового тренінгу для суддів “Спеціальна конфіскація в цивільному та кримінальному судочинствах”.

Роботу засідання відкрили проректор Наталія Шукліна та керівник навчального курсу, головний науковий співробітник відділу “Тестологічний центр” Єлизавета Ковтюк.

Проректор Наталія Шукліна повідомила розробників про план роботи над тренінгом і наголосила, що питання спеціальної конфіскації в цивільному та кримінальному судочинстві є надзвичайно актуальною і складною темою, яка потребує поглибленого вивчення.

Під час онлайн–засідання Єлизавета Ковтюк запропонувала розробити наскрізне кримінальне провадження для поглибленого вивчення матеріальних і процесуальних аспектів застосування спеціальної конфіскації. Розробники тренінгу вирішили приділити увагу загальним теоретичним поняттям спеціальної конфіскації у кримінальному та цивільному судочинствах, особливостям застосування спеціальної конфіскації в загальних судах та Вищому антикорупційному суді, а також міжнародним стандартам з цього питання.

До групи розробників увійшли судді Алла Котелевець, Михайло Зімін, Дмитро Михайленко, Олексій Кравчук, працівники відділу “Тестологічний центр” Анна Швець, Катерина Слюсарева та викладачка Наталія Ахтирська.

Наступне онлайн–засідання відбудеться 9 червня 2021 року.