Національна школа суддів України

Співпраця у сфері протидії відмиванню коштів

25 лютого 2020 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч з представниками проекту Ради Європи “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні”.

У фокусі обговорення були питання планування співпраці щодо створення спеціалізованого тренінгу для суддів з протидії відмиванню коштів, включаючи навчальний модуль стосовно спеціальної конфіскації доходів (майна), із залученням міжнародних та національних суддів-експертів.

Сторони обмінялися баченням щодо змістовного наповнення та методології викладання курсу в Національній школі суддів України, а також щодо використання новелізованого законодавства України з протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму, яке набуде чинності у квітні 2020 року.

У зустрічі взяли участь менеджер проекту “Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні” Сергій Рибченко та кандидатка у експерти проекту Тетяна Дмитренко.

Національну школу суддів України представляли проректор з науково-дослідної роботи Наталія Шукліна, начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та заступники начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко і Марина Самофал.

За результатами зустрічі сторони домовилися завершити роботу над тренінгом та провести його апробацію восени 2020 року.