Національна школа суддів України

Співпраця як основа ефективного розслідування правопорушень

18 вересня ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та проректор  Наталія Шукліна взяли участь у конференції “Ефективне розслідування через співпрацю, організованій Генеральною прокуратурою України спільно з проектом Ради Європи “Пакет невідкладних заходів для України”.

 З вітальним словом перед учасниками конференції виступили Голова Директорату з прав людини Ради Європи Крістос Джакомопулос, Президент Європейського комітету з питань запобігання катуванням Летіф Хусейнов, Генеральний прокурор Віталій Ярема, юридичний радник Міжнародної дорадчої групи Анна Остін та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

 Під час конференції обговорювалися питання міжнародних стандартів розслідування та їх імплементації в Україні, залучення суспільства до підтримання правопорядку під час публічних зібрань, створення незалежного органу з розслідування, викликів дотримання прав людини.

Представники міжнародних організацій запевнили, що готові й надалі допомагати та підтримувати Україну на шляху до реформ і вдосконалення правоохоронної системи.