Національна школа суддів України

Співпраця з метою підготовки кадрів для системи правосуддя

11 червня 2018 року в рамках Меморандуму про співпрацю між Національною школою суддів України та Національною академією прокуратури України відбулася зустріч проректора Володимира Мазурка  та директора Інституту спеціальної підготовки Віри Шулякової.

Проректор Володимир Мазурок розповів, що у програмі спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, яку Національна школа суддів України має розпочати наприкінці серпня 2018 року, передбачено стажування майбутніх суддів  у місцевих судах і ознайомлення з діяльністю місцевих прокуратур.

У ході зустрічі директор Інституту спеціальної підготовки Національної академії прокуратури України Віра Шулякова ознайомила представників Національної школи суддів України з порядком проходження стажування майбутніми прокурорами.

З метою надання кандидатам на посаду судді інформації про структуру місцевої прокуратури, її повноваження, процедуру проведення негласних слідчих дій і проведення досудового розслідування, порядок відкриття кримінального провадження, внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і направлення обвинувального акта до суду було обговорено питання, зокрема про проведення зустрічей майбутніх суддів із працівниками органів прокуратури.

За результатами цієї зустрічі було досягнуто порозуміння про доцільність подальшої співпраці двох установ для підготовки висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя, двосторонньої підтримки у проведенні спеціальних підготовок кандидатів на посаду судді та прокурорів.