Національна школа суддів України

Співробітники Служби судової охорони опановують ділове українське мовлення

15 жовтня 2020 року в місті Чернівцях місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар–практикум для  співробітників Територіального управління  Служби судової охорони в Чернівецькій області на тему: “Ділове українське мовлення”.

У вітальній промові директор регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Анатолій Огородник зазначив,  що метою семінару є удосконалення  навичок  володіння українською діловою мовою та підвищення  рівня культури усного й писемного мовлення у фаховій діяльності співробітників Служби судової охорони.

Семінар провів викладач кафедри історії та культури української мови Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, кандидат філологічних наук Ігор Грималовський.

Під час семінару його учасники удосконалили свої знання з етикету ділової мови, детально ознайомилися зі змінами та доповненнями українського правопису,  з мовними засобами офіційно-ділового стилю та вимогами до підготовки й складання процесуальних документів. Викладач відповів на всі запитання  та надав корисні рекомендації.