Національна школа суддів України

Співробітництво задля впровадження високих стандартів

11 лютого 2015 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч проректора Наталії Шукліної із представниками проекту ЄС-РЄ “Посилення імплементації стандартів Ради Європи з прав людини в Україні”. Під час зустрічі були презентовані завдання та компоненти проекту  й обговорені можливі напрямки співпраці.

Тігран Карапетян, програмний менеджер проектів Департаменту політики з прав людини Директорату прав людини Ради Європи розповів про мету діяльності та цільову аудиторію проекту. Основними напрямками діяльності проекту будуть освітні курси щодо питань превентивного механізму, недискримінації, належного поводження із затриманими й заарештованими, дотримання прав людини в ході досудового слідства. Аудиторією цих освітніх заходів будуть судді, прокурори, адвокати, працівники правоохоронних органів. Мета – змінити бачення суб’єктів процесу досудового слідства та впровадити у взаємовідносини людини і держави у цій сфері стандарти Ради Європи з прав людини

Проректор Наталія Шукліна зазначила, що започаткована проектом діяльність є необхідною та актуальною для нашої країни. Уже незабаром мають зміцнитись законодавчі гарантії права людини на справедливий суд, буде посилено також роль і місце в цьому процесі суддівської освіти, – наголосила Наталія Шукліна. Тому спільна діяльність Національної  школи суддів України та проекту у справі імплементації стандартів Ради Європи з прав людини – актуальна на часі.

Сторони домовились деталізувати спільний план проектної діяльності. Зокрема, Національна  школа суддів України, орієнтуючись на потреби суддівської аудиторії, визначить механізми та масштаби впровадження в процес підготовки суддівських кадрів стандартів Ради Європи з прав людини.

Учасниками зустрічі також були начальники відділів Тетяна Пустовойтова, Тетяна Фулей, Оксана Шамрай, координатор проекту ЄС-РЄ “Посилення імплементації стандартів Ради Європи з прав людини в Україні” Вікторія Гальпєріна та координатор проекту РЄ “Посилення спроможності адвокатів та правозахисників щодо реалізації в Україні ЄКПЛ та Європейської соціальної хартії” Олена Картер.