Національна школа суддів України

Стратегії збалансованого розвитку особистості працівника апарату суду

17 червня 2024 року Національна школа суддів України провела підготовку та підвищення рівня кваліфікації на семінарі “Основи особистісного зростання” для помічників суддів і працівників апаратів судів.

 В. о. директора Навчального центру підготовки працівників апаратів судів Тетяна ФРАНЮК ознайомила присутніх з програмою семінару та викладачами, розповіла про особливості проведення семінару в режимі онлайн, нагадала про необхідність дотримуватися правил особистої безпеки під час повітряної тривоги і познайомила з регламентом навчального процесу.

Концепція семінару спрямована на пошук стратегії збалансованого розвитку людини для набуття внутрішньої сили, побудови особистих кордонів, укріплення самооцінки як фундаменту особистості.

Головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка ФАРАФОНОВА під час проведення лекції поглибила знання учасників  щодо основ особистісного зростання; провела обговорення процесу становлення та формування особистості під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників; підвищила рівень обізнаності про формування особистісних кордонів як важливого аспекту розвитку особистості.

Про види кордонів, їх усвідомлення та укріплення, детально розповів та надав практичні поради щодо розвитку внутрішніх опор і стійкості, заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, доктор психологічних наук, доцент Андрій МАСЛЮК.

Навчальний захід був наповнений відповідними тестами, практичними вправами, ситуативно-рольовою грою та відеоматеріалами. 

За підсумками успішної участі на семінарі слухачі отримають електронні сертифікати НШСУ.