Національна школа суддів України

Сприяння якісному набуттю суддівських навичок

17 грудня 2018 року директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна відвідала господарський суд Львівської області, в якому проходять стажування кандидати на посаду судді.

У господарському суді Львівської області стажуються 36 майбутніх суддів, яким засвоїти нові навички та вміння допомагають 11 досвідчених суддів– наставників. 

З метою створення належних умов стажування та роботи з документами в господарському суді Львівської області слухачам і слухачкам виділило окреме приміщення. 

Відповідно до індивідуального плану стажування на порядку денному слухачів – продовження ознайомлення з організаційним забезпеченням суду щодо розгляду господарських справ:  

робота канцелярії та архіву суду; 

облік вхідної і вихідної кореспонденції; 

облік справ та їх автоматизований розподіл; 

порядок видачі копій судових рішень. 

У цей день частина слухачів і слухачок були присутні в підготовчому судовому засіданні у справі про визнання недійсним рішення органу місцевого самоврядування та визнання недійсним договору купівлі–продажу земельної ділянки,  в якому головувуючим був суддя Петро Манюк

Суддя–наставник Віра Гутьєва після завершення судового розгляду справи про банкрутство,  присутніми в якому були майбутні судді, акцентувала їхню увагу на особливостях позовів про витребування майна з чужого незаконного володіння в межах провадження справи про банкрутство. 

“Під час стажування слухачі та слухачки сумлінно виконують усі завдання, є дисциплінованими та коректними, систематично засвоюють програму стажування”, –  підкреслив голова суду Василь Юркевич

Кандидати на посаду судді поділилися своїми хвилюваннями  щодо написання проекту рішення суду в господарській справі в ході підсумкового контролю.

“Діюча програма підготовки майбутніх суддівських кадрів є збалансованою, а отримані в аудиторіях теоретичні та практичні знання відпрацьовуються безпосередньо в судах – базах стажування, що  в свою чергу буде сприяти якісному засвоєнню інформації та набуттю навиків зараз, а в майбутньому – адаптації до умов здійснення судочинства”, – зазначила Оксана Польна.