Національна школа суддів України

Стамбульська конвенція: інструмент для посилення боротьби з насильством стосовно жінок та домашнім насильством в Україні

12 листопада 2020 року Національна школа суддів України долучилася до онлайн конференції з нагоди презентації двох нових досліджень в рамках Проекту Ради Європи “Стамбульська конвенція: інструмент для посилення боротьби з насильством стосовно жінок та домашнім насильством в Україні”. НШСУ на заході представляли очільниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей­ та викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська.

З вітальним словом до учасників звернулися заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко та національна координаторка Проекту “Стамбульська конвенція: інструмент для посилення боротьби з насильством стосовно жінок та домашнім насильством в Україні” Валерія Ткаченко.

Спікерами заходу були міжнародна та національна експертки зазначеного Проекту Ради Європи Лорі Манн та Тамара Бугаєць, які презентували учасникам два дослідження “Стандарти й методика оцінки ризиків для різних зацікавлених сторін в Україні” та “Судовий розгляд справ про видачу обмежувального припису у справах домашнього насильства: міжнародні стандарти та огляд національної практики”.

У підсумку онлайн конференції менеджерка проекту, відділ гендерної рівності, Офіс Ради Анка Сандеску подякувала учасникам за фахову дискусію та побажала плідної роботи у питанні посилення боротьби з насильством стосовно жінок та домашнім насильством в Україні.

Участь в онлайн заході взяло понад 65 слухачів та слухачок.