Національна школа суддів України

Стан підготовки занять
для суддів господарських судів

5 травня 2020 року Національна школа суддів України провела онлайн обговорення серед розробників стану підготовки стандартизованих лекцій для суддів господарських судів.

Засідання розпочав куратор господарського блоку Олександр Потильчак, який озвучив основні показники діяльності групи розробників стандартизованих лекцій для суддів господарських судів у дистанційному режимі, відзначив їхню активність і висловив подяку  за творчий підхід до підготовки цієї форми занять.

Від початку року це вже було п’яте засідання, чотири з яких проведено в дистанційному режимі. Нові виклики, які були поставлені перед розробниками стандартизованих лекцій, були швидко прийнято та успішно подолано. За період карантину, не дивлячись на ускладнені обставини роботи під час пандемії в Україні, було розроблено вісім стандартизованих лекцій для суддів господарських судів і проведено чотири відеозаписи занять. Це безперечно позитивно впливає на якість віддаленої підготовки працівників системи правосуддя, яку організовує та забезпечує Національна школа суддів України.

На думку Олександра Потильчака – це вдалий старт командної роботи суддів господарських судів Ірини Голенко, Діни Огороднік, Тетяни Гребенюк, Олександра Крижного, Марії Демидової, Олени Янюк, Олени Коротун, Володимира Гевка, Тетяни Васильченко й Олени Малєєвої.                      .

У ході онлайн обговорення працівниці Національної школи суддів України Юлія Блінова та Наталія Свиридова внесли пропозиції щодо організації оформлення розроблених матеріалів і проведення відеозаписів відповідних занять.

На завершення дистанційної роботи Олександр Потильчак наголосив, що надалі потрібно працювати активно вже у звичному дистанційному режимі, а наступне обговорення підготовки стандартизованих лекцій для суддів господарських судів відповідно до плану призначено на 26 травня цього року.