Національна школа суддів України

Стандарти в організації роботи спеціалістів з питань персоналу судів

16–18 листопада 2020 року Національна школа суддів України проводить в онлайн режимі підвищення рівня кваліфікації для спеціалістів з питань персоналу місцевих (окружних), апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду.

Заступник начальника відділу підготовки працівників апаратів судів Валентина Борисенко відкрила підготовку, привітала учасників, ознайомила з порядком проходження онлайн навчання та питаннями, уключеними до програми підвищення рівня кваліфікації.

Розпочнеться підготовка з інтерактивного заняття щодо змін та доповнень до нової редакції Українського правопису, яке проведе головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидат філологічних наук, доцент Оксана Кабиш. Викладачка зосередить увагу на важливих для спеціалістів з питань персоналу моментах, зокрема, написанні та відмінюванні прізвищ, правилах вживання фемінітивів, змінах у написанні складних слів.

Психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова  обговорить з учасниками підготовки психологічні особливості комунікативної компетенції, надасть практичні рекомендації щодо використання в роботі технік безконфліктного спілкування, грамотного та ефективного керування конфліктами.

З виступу професора кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидата юридичних наук, доцента Ростислава Марчука учасники дізнаються про загальні засади антикорупційної політики та актуальні питання запобігання  корупції. Доповідач зосередить особливу увагу на останніх змінах, що відбуваються в антикорупційному законодавстві та на особливій ролі кадрових служб судів у механізмі реалізації антикорупційної політики.

Керівник апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду Світлана Плотніцька нагадає основні правила та зміни, що відбулися в організації роботи з внутрішньою документацією суду, ознайомить спеціалістів кадрових служб з методами запобігання кадрової плинності в апараті суду, обговорить питання розмежування повноважень керівника апарату та голови суду з кадрових питань, планування роботи з кадрами і порядок взаємодії  з Вищою кваліфікаційною комісією України, Державною судовою адміністрацією України та іншими установами системи правосуддя.

Актуальним буде виступ заступника керівника апарату Хмельницького апеляційного суду Наталі Гуменюк, яка поділиться досвідом та практичними рекомендаціями щодо складання індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності, проведення щорічного оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, завданнях і ролі кадрових служб у цих процесах. Доповідачка додатково зупиниться на питаннях дисциплінарної відповідальності та процедурі дисциплінарного провадження в судах, особливостях накладення та зняття дисциплінарних стягнень з державних службовців, порядку створення та діяльності дисциплінарної комісії з розгляду дисциплінарних справ.

Під час навчання слухачі удосконалять свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків, а також обміняються досвідом, отримають відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів. За результатами проходження підготовки кожен слухач отримає Сертифікат Національна школа суддів України.