Національна школа суддів України

Стандарти з підготовки суддів, які вирішують цивільні спори

12 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання експертної групи для формування стандартизованих програм підготовки суддів цивільної  юрисдикції.

Дистанційне засідання відкрила виконувачка обов’язків начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олена Умнова, яка окреслила мету, алгоритм роботи групи, звернула увагу на значення стандартизованих програм підготовки суддів та наголосила на важливості забезпечення системного підходу до їх формування.

Склад експертної групи складається із суддів Валерії Бабко, Марини Червинської, Максима Ходаківського, Олени Лапчевської, Олександра Музики та провідної наукової співробітниці відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольги Прудкої.

У ході засідання було обговорено пропозиції органів суддівського самоврядування, судів та суддів, які були надіслані на розгляд до установи та врахували актуальні питання судової практики, які потребують включення до стандартизованих програм.

За результатами детального обговорення структури, змістовного наповнення та актуальності тем, які включено до стандартизованих програм підготовки суддів, які вирішують цивільні спори,  та погодила їх фінальний проєкт.