Національна школа суддів України

Стандартизований курс підготовки новопризначених суддів - локомотив удосконалення системи підготовки судових кадрів

3 грудня 2014 року на методологічному семінарі з інституційного розвитку Національної школи суддів України, організованому в рамках українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”, було підведено підсумки.

 Напрацювання семінару обговорювалися ректоратом Національної школи суддів 

  Метою семінару було визначення необхідних заходів, зокрема інституційних перетворень, необхідних для впровадження стандандартизованого двотижневого навчального курсу для новопризначених суддів.України та представниками Національного суддівського інституту Канади Джорджем Томсоном та Дональдом Чіассоном.

Керівництво української та канадської установ суддівської освіти в ході фахового обговорення розглянули питання формування двотижневої навчальної програми для новопризначених суддів. Зокрема, розглядалися питання інтеграції до програми окремих модулів, їх обсяг та порядок для того, щоб уся програма функціонувала як єдине ціле.

  Також увагу було приділено питанням формування в Національній школі суддів України структурних елементів, відповідальних за забезпечення проведення навчальних заходів у форматі розвитку навичок, підготовки викладачів тощо.

  Обговорення дозволило сформувати бачення щодо плану організаційних, програмних та кадрових змін у Національній школі суддів України, необхідних для доопрацювання та запровадження стандандартизованого двотижневого навчального курсу для новопризначених суддів.

  Досвід канадських менеджерів суддівської освіти показує, що успішне втілення подібного курсу є локомотивом для вдосконалення всієї системи навчання суддів і, відповідно, якості правосуддя. Такий досвід має бути втілений в Україні,- переконані в Національній школі суддів України.