Національна школа суддів України

Старт третього етапу Професійної сертифікованої програми Мічиганського університету для судових адміністраторів України

21 березня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з проектом USAID “Справедливе правосуддя”, Державною судовою адміністрацією України та Університетом штату Мічиган продовжує  проведення третього етапу підготовки керівників апаратів та заступників керівників апаратів судів за програмою з питань судового адміністрування.

Провідні викладачі Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган разом з українськими фахівцями поглиблять професійний розвиток учасників підготовки, поділяться власним досвідом в удосконаленні українського судочинства, продемонструють свою викладацьку майстерність, використовуючи інтерактивні методи навчання.

Керівники апаратів та заступники керівників апаратів судів опанують програму, яка розподілена на наступні курси: “Цілі та обов’язки судів”, “Лідерство”, “Управління кадрами”, “Освіта, практичне навчання і розвиток”, “Зв’язки  судів з громадськістю”, “Ресурси”, “Бюджет і фінансування”, “Управління рухом справ”,  “Основні компоненти суду”, “Управління інформаційними технологіями”, “Формування бачення і стратегічне планування”.

Підсумком Програми з питань судового адміністрування буде  написання підсумкового проекту. По завершенню  десяти курсів кожний з учасників підготовки повинен  буде розпочати роботу над ним. Для цього працівникам апаратів судів необхідно буде застосувати власну ідею, концепцію, модель або навички, про які вони дізнаються під час програмних курсів, до проблем або можливостей, що існують в їх суді.

Після успішного виконання підсумкового проекту, керівники апаратів судів та їх заступники отримають сертифікат Національної школи суддів України.