Національна школа суддів України

Стартував дистанційний курс для помічників суддів “Застосування Європейської конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини. Судовий розгляд”

18 лютого–18 березня  2019 року Національна школа суддів України для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних  судів проводить дистанційний курс “Застосування Європейської конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини. Судовий розгляд”.

Курс розроблений у  межах проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя” Координатора проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки Уряду Канади та є результатом спільних напрацювань суддів, які застосовують у своїй професійній діяльності практику Європейського суду з прав людини, а також інших експертів у сфері захисту прав людини.

До курсу включено найбільш важливі для загальних судів питання у кримінальних справах з огляду на окремі положення Конвенції та Протоколів до неї.

Курс “Застосування Європейської конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини. Судовий розгляд” складається з 8 занять загальною тривалістю 4 тижні (по 2 заняття на тиждень).

Помічники суддів у процесі проходження цього курсу здобудуть практичні навички щодо забезпечення прав, гарантованих Конвенцією на стадії судового розгляду кримінальних проваджень. Найбільша увага буде звернута на роль і завдання судді в забезпеченні справедливого судового розгляду. Велика увага також приділяється практичній спрямованості курсу, а також актуальності висвітлених у курсі питань.

Розробники курсу:

  • Бучківська Вікторія Леонідівна, суддя Стрийського міськрайонного суду Львівської області
  • Григоровська Ольга Валеріївна, координатор робочої групи проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”
  • Ковтюк Єлизавета Іванівна, суддя Верховного Суду України
  • Кульчицький Назар Степанович, провідний експерт проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”
  • Кушнір Ірина Володимирівна, провідний експерт–викладач проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”
  • Федіна Аліна Василівна, суддя Першотравневого районного суду м. Чернівці
  • Фулей Тетяна Іванівна, начальник відділу науково–методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України
  • Чебан Вікторія Миколаївна, суддя Шевченківсього районного суду м. Чернівці

У програмі курсу передбачено ознайомлення з матеріалами та виконання завдань. При цьому курс має практичне спрямування, оскільки в ньому широко використовуються сучасні інтерактивні методи навчання: дистанційний формат, міні–лекції, презентації Power Point, тестування, оволодіння практичними навичками.

Курс покликаний підготувати сучасних високоефективних помічників суддів, яких зареєструвалося 87 слухачів і слухачок.

Після успішного проходження курсу помічники суддів отримають сертифікати Національної школи суддів України.