Національна школа суддів України

Статус секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів

1–5 листопада 2021 року Національна школа суддів України проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації секретарів судового засідання  місцевих та апеляційних судів. 

Підготовку відкрила директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка коротко розповіла про програму підготовки, роз’яснила правила роботи в додатку Zoom та побажала слухачам плідної роботи.

До проведення підготовки залучено – суддів Ольгу Федорів та Ігоря Чорного, керівницю апарату Приморського районного суду м. Одеси Інну Німас, помічницю судді члена Ради суддів України Катерину Панасюк, кандидатку юридичних наук Ганну Щербакову, директорку відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України  Олену Мілієнко, заступницю начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області Марію Коник, начальника відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Вадима Коваля, доцента кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка Степана Білостоцького, психологинь Марту Чумало та Світлану Бєляєву, тренерку проєкту “Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю” Ольгу Давид і сертифікованого тренера з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Під час підготовки  увазі слухачів буде представлено питання європейської системи захисту прав людини через застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці. Секретарі судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів проаналізують Закон України “Про
виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини”, а також правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних.