Національна школа суддів України

Сучасні особливості призначення та проведення судових експертиз

19 червня 2020 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України в онлайн режимі провело семінар для помічників суддів, консультантів, секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Особливості призначення та проведення судових експертиз”. 

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав слухачів і представив викладачку – завідувачку відділу психологічних та інших досліджень Одеського НДІ судових експертиз, викладачку кафедри “Криміналістики та психології” ОДУВС, кандидатку психологічних наук Маргариту Журавльову.

Семінар було насичено корисним матеріалом і практичними завданнями. Учасники ознайомились з останніми змінами в законодавстві про судову експертизу, особливостями їх призначення та проведення, відмінностями проведення в державних та приватних установах,  функціями нового суб’єкта експертної діяльності – фахівця (експерта) в галузі науки. Слухачі дізнались про особливості комплексної психолого-психіатричної експертизи, мистецтвознавчої й лінгвістичної експертиз та інших видів досліджень, а також на що звертати увагу при оцінці висновку експерта.  Активне обговорення кожної мінілекції свідчить про зацікавленість працівників апарату запропонованою темою семінару.