Національна школа суддів України

Сучасний підхід до лідерства та ефективного управління в суді

2 липня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн– семінар: “Основи управлінської діяльності. Лідерство” для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів Донецької, Сумської, Полтавської, Луганської та Харківської областей.

Відкрила дистанційне заняття  директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал та зазначила, що його метою є професійний розвиток сучасного державного службовця, ознайомлення працівників апаратів судів із науковими підходами до управління, формування лідерських здібностей, адже саме від ефективного керівника–лідера залежить успішна та злагоджена робота всього колективу та якісне управління в суді.

Викладачами на онлайновому семінарі виступили головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін, керівниця апарату Одеського окружного адміністративного суду  Ольга Пасічник, керівниця психологічної служби Харківського національного медичного університету, кандидатка психологічних наук  Анастасія Горецька.

Під час онлайнового заняття слухачі та слухачки ознайомилися із загальними засадами управлінської діяльності; опанували навички тайм–менеджменту; дізналися про інноваційні форми та методи, спрямовані на ефективне, якісне управління в суді та обговорили питання щодо розвитку професійних і моральних якостей керівника; проаналізували психологічний аспект комунікацій, міжособистісних відносин в професійній діяльності керівника.

Онлайн–семінар був насичений інтерактивними вправами, обговореннями та плідними дискусіями.

Слухачі та слухачки висловили свої пропозиції для проведення наступних занять в анкетах зворотного зв’язку.