Національна школа суддів України

Суд і медіація: можливості та перспективи

19 травня 2017 року в місті Херсоні Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар  з метою підвищення рівня кваліфікації суддів місцевих судів загальної юрисдикції на тему: “Суд і медіація: можливості та перспективи”.

Вітальною промовою семінар відкрив директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець.  Директор ознайомив суддів із регламентом роботи семінару та представив викладачів, фахівців із питань медіації – суддю Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидата юридичних наук, медіатора Ларису Зуєву  та віце-президента Української академії медіації, голову комітету стандартизації Національної асоціації медіаторів України, кандидата юридичних наук, медіатора Луїзу Романадзе.

Під час семінару судді обговорять перспективу впровадження медіації та інших примірювальних процедур у судове провадження судів усіх юрисдикції України, ознайомляться з поняттям медіації та її відмінних особливостей, проаналізують знання та навички медіатора в діяльності професійного судді. Окрім того, учасники семінару обміркують переваги та складнощі впровадження медіації та інших примірювальних процедур в судову систему України, попрацюють над практичними завданнями, а на завершення – підсумують та обговорять свої результати.