Національна школа суддів України

Судді апеляційних судів обговорюють актуальні питання сьогодення

22 квітня 2016 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Апеляційним судом міста Києва проведено періодичне навчання суддів апеляційного суду з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на теми: Порядок та процедура первинного кваліфікаційного оцінювання суддів” , “Правові позиції Європейського суду з прав людини, викладені  в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних. Практичне застосування рішень ЄСПЛ в цивільному та кримінальному судочинстві”.

Періодичне навчання відкрили начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький та  голова Апеляційного суду міста Києва Ярослав Головачов.

Розпочав періодичне навчання суддів Апеляційного суду міста Києва начальник відділу науково – методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук Олександр Іщенко з висвітлення актуальної теми щодо порядку та процедури первинного кваліфікаційного оцінювання суддів.

Доцільною з огляду на практичне застосування була лекція начальника відділу науково–методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу, кандидата юридичних наук Тетяни Фулей відносно правових позиції Європейського суду з прав людини, викладені  в рішеннях ЄСПЛ, які набули статусу остаточних. Практичне застосування рішень ЄСПЛ в цивільниму та кримінальному  судочинстві

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.