Національна школа суддів України

Судді місцевих загальних судів обговорюють міжнародні стандарти судової практики

17 травня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Харківською правозахисною групою проводить семінар для суддів місцевих  загальних судів, призначених на посаду судді вперше, на тему: “Міжнародні стандарти судової практики”.

Вітальною промовою семінар відкрили начальник відділу  підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький та правовий експерт Харківської правозахисної групи Наталія Охотнікова.

Розпочав періодичне навчання суддів судово–медичний експерт вищої категорії Микола Тагаєв з обговорення питання щодо оцінки суддею висновків судово–медичного експерта при винесенні судових рішень. Правовий експерт Харківської правозахисної групи Наталія Охотнікова ознайомила суддів з підходами  Європейського суду з прав людини  за статтею 6 Європейської  Конвенції  з  прав  людини  у  кримінальних   справах. Правовий експерт Харківської правозахисної групи Олена Ащенко розповіла про практику Європейського Суду з прав людини, а саме про те, що на базі положень статті 5 Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод створюється самостійне право потерпілого на відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок арешту або затримання. Високий професійний рівень в цій галузі викладачів, змістовне викладення матеріалу та наявність зворотнього зв’язку слугуватиме більш ефективному застосуванню при прийнятті рішень.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.