Національна школа суддів України

Судді місцевих загальних судів підвищують рівень кваліфікації

14–18 листопада 2016 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, обраних на посаду судді безстроково.

Підготовку буде проведено із застосуванням інтерактивних методів: інтерактивних лекцій із демонстрацією презентацій Power Point, модерованих дискусій, виконання практичних завдань із використанням фліп-чарта, роботи в малих групах тощо.

Для проведення підготовки запрошено заступника голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Ірину Живоглядову, суддю цього ж суду Тетяну Красвітну та суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Вікторію Міхеєву та Віру Гайдук, суддю Самарського районного суду м. Дніпропетровська у відставці Галину Маймур, керівника Дніпропетровського обласного об’єднання “Адвокат”, члена Ради Спілки адвокатів України Світлану Торопчину-Агалакову.

Під час підготовки Ірина Живоглядова розгляне із суддями питання щодо забезпечення судом права особи на свободу та особисту недоторканість, Віра Гайдук зосередить увагу на актуальних питаннях щодо застосування земельного законодавства та особливостях вирішення окремих категорій житлових спорів, ознайомить із судовою практикою розгляду спорів, що випливають із кредитних правовідносин. Світлана Торопчина-Агалакова висвітлить питання щодо комунікації в судовій владі. Вікторія Міхеєва розповість про особливості розгляду цивільних справ про визнання правочинів недійсними.

Актуальною буде лекція Тетяни Красвітної щодо актуальних питань застосування трудового законодавства при розгляді цивільних справ.  Галина Маймур ознайомить суддів із практикою здійснення судового контролю за досудовим слідством у світлі положень Кримінального процесуального кодексу України.

Крім того, ураховуючи вимоги ст. 88 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, у межах підготовки буде проведено тренінги на теми: “Суддівська етика та доброчесність судді” та “Антикорупційне законодавство та практика його застосування”, організовані за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні в межах проекту “Розробка стандартизованих програм підготовки суддів”. Основним завданням цих тренінгів є виявлення індивідуальних потреб суддів щодо вдосконалення, стимулювання їх до підтримання кваліфікації на належному рівні та професійного зростання.

Після завершення тренінгів судді-тренери проведуть оцінювання та заповнять анкети, з якими буде ознайомлено кожного суддю-слухача.

Після завершення підготовки буде проведено анкетне опитування слухачів.