Національна школа суддів України

Судді місцевих загальних судів розглядають проблемні питання застосування законодавства

14–18 вересня 2020 року Національна школа суддів України проводить онлайн підготовку суддів місцевих загальних судів.

Навчальний захід розпочав начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, який ознайомив зі змістом програми та зазначив, що в ході підготовки судді місцевих загальних судів зможуть за посиланням на веб–сайті Національної школи суддів України пройти дистанційні курси, а саме: апробацію тренінгу “Кіберзлочинність та електронні докази в кримінальному судочинстві” (модератор – заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук Олександр Іщенко), тренінг “Особливості розгляду спорів про визнання правочинів недійсними” (модератор – викладач-науковий консультант Національної школи суддів України, суддя Апеляційного суду Харківської області у відставці Лілія Гуцал) та тренінг “Актуальні питання надання слідчим суддею дозволу на проведення обшуку, огляду та тимчасового доступу до речей і документів” (модератор – заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Коротких).

Під час інтерактивних лекцій із використанням презентації Power Point передбачено спілкування суддів із висококваліфікованими колегами та авторитетними науковцями.

Суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці Олена Умнова розкриє актуальні питання щодо захисту права власності в цивільному судочинстві та щодо судових доказів і засобів доказування в цивільному процесі.

Суддя Верховного Суду в Касаційному кримінальному суді Наталія Марчук зосередить увагу на актуальних аспектах підготовчого провадження та його ролі в забезпеченні ефективного і якісного розгляду кримінальної справи та розгляне проблемні питання судового розгляду кримінального провадження в суді першої інстанції.

Суддя Деснянського районного суду міста Києва Лариса Бабайлова приділить увагу висвітленню особливостей виконання судових рішень у кримінальних провадженнях та розповість про особливості розгляду судами кримінальних проваджень щодо неповнолітніх.

Суддя Київського районного суду міста Харкова, кандидат юридичних наук Світлана Муратова обговорить із колегами питання щодо звільнення від покарання та його відбування.

Викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, доцент, кандидат юридичних наук Наталія Ахтирська ознайомить із практикою застосування законодавства у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.