Національна школа суддів України

Судді місцевих загальних та апеляційних судів обговорюють особливості розгляду справ в апеляційному порядку

20 жовтня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить семінар для суддів місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Процесуальні особливості розгляду справ в апеляційному порядку”.

Вітальною промовою семінар відкрив начальник відділу  підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький.

Розпочав семінар секретар Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, кандидат юридичних наук, доцент, заслужений юрист України Дмитро Луспеник, який під час свого виступу зосередив увагу суддів на найбільш поширених помилках при апеляційному перегляді судового рішення. Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і  кримінальних справ, кандидат юридичних наук, доцент, заслужений юрист України Олег Ткачук розповів про застосування положень Конвенції про захист прав і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини під час розгляду цивільних справ в апеляційному порядку. З активним обговоренням пройшов виступ судді, заступника голови  Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Марини Червинської щодо особливості апеляційного перегляду цивільних справ та підстав для скасування або зміни ухвали чи постанови в апеляційній інстанції. Під час лекції головного наукового співробітника відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції Національної школи суддів України, кандидата юридичних наук, доцента Наталії Ахтирської розгорнулась дискусія, яка надала можливість вирішити низку актуальних питань.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.