Національна школа суддів України

Судді на тренінгу вдосконалюють оцінку доказової інформації

2  грудня  2015 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України  проводить тренінг у межах підготовки для суддів місцевих загальних судів призначених на посаду судді вперше на тему: Докази в кримінальному провадженні. Належність і допустимість доказів” 

У тренінгу   беруть участь  судді місцевих загальних судів, призначені на посаду  судді вперше (3,4,5 роки роботи).

Вітальними словами тренінг відкрив директор Чернівецького регіонального відділення  – Анатолій Огородник.

Для проведення  тренінгу запрошені викладачі – тренери:        Галина Станковська –  суддя Апеляційного суду Чернівецької області та Степанида Підгорна  – суддя Апеляційного суду Чернівецької області, а також фасилітатори : Олександр Войтун – суддя, голова  Першотравневого районного суду м. Чернівців та Станіслав Єфтемій суддя, голова Герцаївського районного суду Чернівецької області.

Тренінг  розпочато з міні лекції щодо Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського cуду з прав людини місцевими загальними судами України.

Після цього учасники тренінгу  за допомогою викладачів  обговорили   поняття доказів  щодо практики  Європейського суду  в малих групах, а представники кожної з цих груп доповіли свої узагальнені бачення та підходи.

У програмі тренінгу запропонована слухачам низка модулів, а саме: належність та допустимість доказів, доказування. оцінка доказової інформації  та викладення  обґрунтування  та оцінка доказів у судових рішеннях.

У створених малих групах слухачі озвучили  і обговорили варіанти позицій щодо  вміння визначити положення кримінально-процесуального закону,   доказування, оцінку  доказової інформації.

З повним текстом програми тренінгу можна ознайомитись на сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка. 

За результатами тренінгу викладачі – тренери проведуть оцінювання кожного судді – слухача.

Організаційні заходи щодо проведення тренінгу забезпечує Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України           директор – Анатолій Огородник.