Національна школа суддів України

Судді окружних адміністративних судів брали участь у тренінгу з антикорупційного законодавства

21 серпня  2015 року в місті Харкові Харківське регіональне  відділення Національної школи суддів України провело тренінг для суддів окружних адміністративних судів на тему: “Антикорупційне законодавство ”.

У заході брали участь 15 суддів Харківської, Сумської, Полтавської та Луганської областей.

Цей тренінг є останнім заходом з низки проведених Харківським регіональним відділенням НШСУ тренінгів із застосування антикорупційного законодавства для суддів всіх юрисдикцій. Як повідомлялось раніше, в серпні 2015 року подібні заходи відбулися для суддів місцевих загальних та господарських судів.

Цього разу із слухачами працювали всі викладачі, задіяні у розробці та впроваджені тренінгу за зазначеною тематикою: суддя Дзержинського районного суду м. Харкова  Тетяна Штих, суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал, суддя Апеляційного суду Харківської області Олександр Курило, суддя Харківського окружного адміністративного суду Людмила Волкова.

Тренінг - це захід, спрямований  на здобуття знань, придбання або шліфовку навичок, коригування або зміну певних установок учасників заходу.  Тема тренінгу – “Антикорупційне законодавство” не випадкова. Сьогодні в Україні відбувається  реформування законодавства на засадах світових стандартів, що є логічним наслідком інтеграційних процесів України, засобом реалізації зобов’язань перед світовою спільнотою, покликане продовжити імплементацію передового міжнародного досвіду у сфері запобігання та протидії корупційним проявам. З прийняттям нового антикорупційного законодавства виникла необхідність вироблення єдиних правильних підходів до розуміння та тлумачення законодавчих норм суддями як при відправленні правосуддя, так і у повсякденному житті судді як публічної особи.

Саме на спільне вирішення таких питань і був спрямований тренінг, розроблений та впроваджений Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після завершення тренінгу суддям  вручено Сертифікат Національної школи суддів України.