Національна школа суддів України

Судді окружних адміністративних судів підвищують рівень кваліфікації

23–27 травня 2016 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів окружних адміністративних судів.

Відкриваючи підготовку, директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник ознайомила слухачів з метою та регламентом роботи заходу.

Підготовку буде проведено із застосуванням інтерактивних методів: інтерактивних лекцій із демонстрацією презентацій Power Point, модерованих дискусій, виконанням практичних завдань із використанням фліп-чарта, роботи в малих групах тощо.

Для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів та провідних науковців.

Розпочала підготовку суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Олена Головко з висвітлення актуальної теми щодо застосування досудового врегулювання спорів та медіації адміністративними судами. Анатолій Коршун розгляне із суддями питання щодо учасників адміністративного процесу в адміністративному судочинстві. Вадим Лисенко розповість про антикорупційне законодавство та застосування Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”. Володимир Поплавський зосередить увагу слухачів на особливостях застосування заходів процесуального примусу в адміністративному процесі. З особливостями розгляду адміністративних спорів, пов’язаних із земельними правовідносинами, ознайомить Андрій Щербак.  

Важливим буде виступ Ольги Панченко щодо  застосування митного законодавства під час розгляду справ щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів митної служби. Написання судових рішень в адміністративних справах розгляне із суддями Андрій Щербак, а про особливості їх виконання розповість Юлія Дадим.

Під час виступу Тетяни Ясенової судді дізнаються про дискреційні повноваження органів державної влади та місце судового розсуду у справах за участі суб’єктів владних повноважень.

Також слухачі матимуть змогу удосконалити свої знання з українського ділового мовлення та ознайомитися з психологічною адаптацією до професії судді.

У межах цієї підготовки буде проведено два тренінги на теми: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя” та “Суддівська етика. Доброчесність судді” з наступним оцінюванням суддів.

Після завершення підготовки буде проведено анкетне опитування слухачів.