Національна школа суддів України

Судді підвищують кваліфікацію на семінарі щодо написання судових рішень у кримінальному та цивільному судочинстві

8–10 грудня 2014 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Координатором  проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту “Зміцнення спроможності суддів щодо написання судових рішень” проводить періодичне навчання  суддів місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі  на тему: “Написання судових рішень у кримінальному та цивільному судочинстві”.

У семінарі беруть участь 24 судді місцевих загальних судів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Вітальними словами семінар відкрили проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України Анатолій Костенко, т. в. о. директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій та національний спеціаліст проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні   Наталія  Беца.

Для проведення семінару викладачами запрошено суддів Апеляційного суду Одеської області Олега Копіцу, Андрія Дрішлюка, Єлену Сєвєрову та Олександра Джулая, суддю Апеляційного суду Закарпатської області Ганну Фазикош, суддю Апеляційного суду Івано-Франківської області Надію Стефанів, суддю Апеляційного суду  Чернівецької  області Наталію Височанську, суддю Апеляційного суду  Харківської області Валентину  Устименко та головного наукового співробітника відділу наукових досліджень проблем судочинства та його удосконалення Національної школи суддів України Валентину Кузьменко.

Семінар було розпочато з обговорення сутності, поняття, цілей та адресата судового рішення як акта реалізації легітимної судової влади.

Судді також обговорили підготовку до написання судового рішення, процес написання,  методи та  способи його оптимізації.   

Окрім того, під час підготовки судді  розглянуть  міжнародні стандарти, що регламентують забезпечення законності, обґрунтованості та справедливості судових рішень.

Повний текст програми періодичного навчання  розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.

Після закінчення семінару кожному судді, який був на ньому присутній, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України (т. в. о. директора – Тетяна Аілінчій) спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні  (старший асистент – Наталія Беца ).