Національна школа суддів України

Судді підвищують кваліфікацію за новим методом підготовки

24  червня  2015 року в місті Чернівцях   місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України  проводить періодичне навчання  для суддів місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на тренінгу на тему: Докази в кримінальному провадженні. Належність і допустимість доказів” .

Для проходження періодичного навчання прибуло 11 суддів місцевих загальних судів  Тернопільської,  Хмельницької та Чернівецької  областей.

Вітальними словами відкрила тренінг заступник директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій.

Для проведення тренінгу запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Галину Станковську, Василя Петлюка,Онуфрія Колотила та Степаниду Підгорну. 

Тренінг  розпочато з міні-лекції щодо практики  Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Після цієї лекції судді обговорять поняття доказів  щодо практики  Європейського суду  та розповіли про свої узагальнені бачення та підходи.

Програмою тренінгу також запропоновано низку модулів, а саме: належність та допустимість доказів, доказування; оцінка доказової інформації  та викладення  обґрунтування;  оцінка доказів у судових рішеннях.

Під час роботи в малих групах слухачі обговорять  варіанти позицій щодо  вміння визначити положення кримінально-процесуального закону,   доказування та оцінку  доказової інформації.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.

Після закінчення тренінгу кожному судді, який його пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення тренінгу забезпечено Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України заступник директора – Тетяна Аілінчій.