Національна школа суддів України

Судді, призначені на посаду судді вперше, підвищують професійний рівень

1–5 лютого 2016 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше.

Вітальними словами підготовку відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик.  Під час свого виступу директор звернула увагу на те, що до програми підготовки включено питання застосування окремих законодавчих норм та розгляд практичних аспектів опанування професійних суддівських навичок. Ці питання є актуальними для суддів, які призначені вперше.

Для  проведення підготовки запрошено суддів Аллу Котелевець, Ларису Швецову, Михайла Гуцала, Світлану ШаренкоТетяну Штих, В’ячеслава Смирнова та  практикуючого психолога, експерта Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені M. С. Бокаріуса Анастасію Горецьку, яка розгляне із суддями питання щодо призначення та проведення судово-психіатричних та судово-психологічних експертиз.

Також, у рамках цієї підготовки буде проведено тренінги на теми: “Написання судових рішень у цивільному судочинстві” та “Докази і доказування у кримінальному провадженні в суді першої інстанції”.

Повний текст програми підготовки суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше,  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному судді, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.