Національна школа суддів України

Судді судових палат з розгляду цивільних справ апеляційних судів областей та міста Києва обговорюють проблемні питання щодо дисциплінарної відповідальності судді

2 червня 2016 року під час підготовки суддів судових палат з розгляду цивільних справ апеляційних судів областей та міста Києва відбулась зустріч суддів з членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Павлом Луцюком відносно вирішення проблемних питань дисциплінарної відповідальності судді.

Тема виступу була актуальною та змістовною. Викладач запропонував до розгляду ключові законодавчі засади дисциплінарного провадження. Павло Луцюк зазначив, що особливість статусу суддів має суттєвий вплив на визначення підстав дисциплінарної відповідальності суддів, кола суб’єктів, які можуть ініціювати питання про дисциплінарну відповідальність суддів. Відповідно до статті 83 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” суддю може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності у порядку дисциплінарного провадження з певних підстав. Викладач зупинився на підготовці до розгляду дисциплінарної справи та розгляду справи в Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, ролі судді та його захисника на цій стадії дисциплінарного провадження.

Виступ Павла Луцюка був інформативним, корисним, пройшов  з обговоренням та з’ясуванням проблематичних і складних питань.