Національна школа суддів України

Судді та секретарі судового засідання підвищують свій професійний рівень

11–15 квітня 2016 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (4–5 рік роботи), та підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів, провідних науковців та фахівців з окремих питань. Заняття будуть проходити із застосуванням інтерактивних методів: інтерактивних лекцій з демонстраціями презентацій Power Point, модерованих дискусій тощо.

Під час проведення підготовки суддів Олексій Осіян розгляне питання застосування цивільного законодавства при розгляді земельних спорів, Галина Маймур зосередить увагу на питанні щодо провадження у справах про адміністративні правопорушення, Вадим Лисенко розповість про антикорупційне законодавство, Світлана Торопчина-Агалакова зупиниться на проблемах підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, з виступу Надії Кушакової слухачі дізнаються про особливості призначення і проведення експертиз, у тому числі будівельно-технічних, товарознавчих, авто-технічних та інших. У свою чергу, Вікторія Корнієнко допоможе суддям у психологічній адаптації до професії судді та запобіганню розвитку професійного вигорання. Також слід зазначити, що в межах цієї підготовки буде проведено тренінги на теми: “Написання судових рішень у кримінальному судочинстві” та “Суддівська етика. Доброчесність”. За результатами цих тренінгів буде проведено оцінювання суддів.

Одночасно із підготовкою суддів Дніпропетровське регіональне відділення розпочало підготовку секретарів судового засідання місцевих та апеляційних господарських судів.

Під час підготовки секретарі судового засідання розглянуть основні положення Законів України “Про судоустрій і статус суддів” та “Про забезпечення права на справедливий суд”, обговорять Європейську систему захисту прав людини, ознайомляться з антикорупційним законодавством, проаналізують судові рішення в господарських справах та зупиняться на вирішенні господарських спорів у судах першої інстанції. Також слухачі матимуть змогу удосконалити свої знання з українського ділового мовлення та у сфері комп’ютерних технологій.