Національна школа суддів України

Судді-викладачі підвищують кваліфікацію

 12-13 травня 2014 року  у місті Києві буде проходити методологічний семінар з підвищення кваліфікації суддів-викладачів, організований у рамках українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”.

У роботі семінару від Національної школи суддів України взяли участь ректор Микола Оніщук, проректор з підготовки кадрів для судових органів Анатолій Костенко,  проректор по забезпеченню організаційної діяльності Володимир Мазурок та інші співробітники Національної школи суддів України. Також учасниками семінару є судді, які вже тривалий час діляться досвідом із колегами, викладаючи в Національній школі суддів України та її регіональних відділеннях.

Відкриваючи семінар, ректор Микола Оніщук зазначив, що підготовка суддів-викладачів та постійне підвищення їх кваліфікації – одне з завдань, яке Національною школою суддів України поставлено в пріоритет. Так,  у  НШСУ створюється новий відділ – підготовки та тренінгу викладачів, який займатиметься підготовкою викладацького колективу, підвищенням рівня викладачів, навчанням їх окремим тематичним курсам та методикам викладання.

В свою чергу, директор з юридичних та освітніх питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон та суддя Апеляційного суду провінції Онтаріо Марк Розенберг розповіли, що семінар  має на меті надати викладачам додаткові інструменти для розробки та проведення практичних навчальних курсів для суддів. Зокрема, викладачі матимуть змогу ознайомитися з різними техніками та методами підвищення професійної кваліфікації, за допомогою яких можна оптимізувати процес підготовки.

Семінар буде присвячено питанням ефективного проведення загальних обговорень та обговорень у малих групах, також викладачам буде продемонстровано багато різних способів, як урізноманітнити навчальні програми та зробити їх більш цікавими.   У рамках заходу учасники зможуть підготувати матеріали, продемонструвати різні методи підготовки та загалом розвинути власні навички у керуванні підготовкою на основі досвіду.