Національна школа суддів України

Судді вивчають новели у кредитних правовідносинах

14 вересня  2018 року в місті Чернівцях регіональне відділення Національної школи суддів України проводить загальноукраїнський семінар для суддів місцевих загальних та апеляційних судів  на тему: “Актуальні  питання щодо розгляду спорів, які випливають із кредитних правовідносин”.

Загальноукраїнський семінар відкрила заступник директора Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна Аілінчій, яка привітала учасників періодичного навчання та зауважила, що діяльність Національної школи суддів України спрямована на підготовку висококваліфікованих суддівських кадрів зі своєчасним реагуванням на зміни в законодавстві й судовій практиці та врахуванням практики Європейського суду з прав людини.

Вітальною промовою до  учасників заходу  звернулась суддя Апеляційного суду  Чернівецької області – Наталія Половінкіна, яка у своєму виступі  відзначила актуальність  цього періодичного навчання, висловила  вдячність слухачам за готовність здобувати нові професійні знання.  

Актуальні питання, передбачені програмою заходу, розкриють: судді Апеляційного суду Чернівецької області Наталія Височанська,  Наталія Половінкіна, а також та суддя у відставці Валентина Чупікова.

Суддя  Апеляційного суду у відставці, викладач Чернівецького регіонального відділення – Валентина Чупікова наголосила на основних завданнях  семінару:  поглиблення  знань  суддів  з основних питань, що виникають у сфері застосування норм цивільного законодавства та судової практики при розгляді кредитних спорів; вміння правильного застосування нормативно – правових актів та судової практики, у спорах, що виникають під час розгляду кредитних спорів.

Розпочала  семінар  та  побажала учасникам  цікавої та активної роботи суддя Апеляційного суду Чернівецької області Наталія Половінкіна. З використанням презентації Power Point  вона  розкрила  тему: “Кредитний договір та його елементи”.

Найбільший інтерес  у суддів   викликає тематика щодо особливостей розгляду справ про стягнення кредитної заборгованості та поруки як виду забезпечення виконання зобов’язань у  кредитних правовідносинах, які розкриють Валентина Чупікова і Наталя Височанська.

Програмою семінару передбачено розгляд  та обговорення проблемних питань, які виникають при вирішенні справ із кредитних правовідносин. Слухачі візьмуть участь у експрес – опитуванні за допомогою клікерів.

Під час семінару слухачі отримають авторитетні, професійні та змістовні відповіді суддів – викладачів на всі свої запитання.