Національна школа суддів України

Судді загальних судів Вінницької області опрацьовують Закон України “Про запобігання корупції”.

7 березня 2017 року в місті Вінниці Національна школа суддів України спільно з Апеляційним судом Вінницької області проводить періодичне навчання  суддів загальних судів Вінницької області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Виконання вимог Закону України “Про запобігання корупції”.

Вітальною промовою семінар відкрив голова Апеляційного суду Вінницької області Петро Кучевський.

Виступ головного наукового співробітника Національної школи суддів України, доцента кафедри правосуддя Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, кандидата юридичних наук Наталії Ахтирської, яким розпочався семінар суддів загальних судів Вінницької області, зосередив увагу слухачів на Законі України “Про запобігання корупції”, який визначає правові та організаційні засади функціонування системи запобігання корупції в Україні, зміст та порядок застосування превентивних антикорупційних механізмів, правила щодо усунення наслідків корупційних правопорушень. Наталія Ахтирська наголосила, що відносини, які виникають у сфері запобігання корупції, регулюються Конституцією України, міжнародними договорами України, згоду на обов'язковість яких надано Верховною Радою України, цим та іншими законами, а також прийнятими на їх виконання іншими нормативно-правовими актами. Особливий інтерес у суддів викликав виступ Наталії Ахтирської щодо аналізу антикорупційного законодавства та відповідальності суддів за вчинення корупційного правопорушення.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.