Національна школа суддів України

Судді Закарпаття засвоюють принципи застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод

20–21 квітня 2016 року в місті Мукачево Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя”.

Національна школа суддів України значну увагу звертає на закріплення європейських принципів дотримання прав людини в національній судовій системі. Із 2014 року Львівське регіональне відділення, зокрема у співпраці з міжнародними організаціями, провело низку заходів на тему: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя”. Національна школа суддів України реалізовує стандартизовані програми підготовки суддів шляхом проведення семінарів, у тому числі на вказану тему.

У Львівському регіональному відділенні було підведені підсумки проходження суддями місцевих судів Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської областей та адміністративних і господарських судів Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької областей підготовки на семінарах і тренінгах щодо положень Конвенції. Оскільки таку підготовку пройшли не всі судді регіону, Львівське регіональне відділення ініціювало додаткове проведення семінару на цю тему окремо для суддів місцевих загальних та Апеляційного суду Закарпатської області.

Для проведення семінару в Ужгороді запрошено суддів-тренерів Ганну Фазикош, Вікторію Бучківську, Інну Плахтій. Семінар включає як подання теоретичного матеріалу, так й інтерактивну роботу викладачів зі слухачами та виконання практичних завдань, що значно підвищує якість підготовки.

Національна школа суддів України висловлює щиру подяку голові Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Павлу Щербану за сприяння у проведенні семінару та допомогу у вирішенні організаційних питань.