Національна школа суддів України

Суддівські школи світу обмінюються досвідом

24 вересня відбувся перший із серії вебінарів, організований Міжнародною організацією суддівської освіти (IOJT) та Національним суддівським інститутом (Канада), з обміну досвідом між навчальними інституціями світу, набутим в період пандемії короновірусу. Представники Національної школи суддів України - проректор Наталія Шукліна, начальники та заступник начальника відділів НШСУ Тетяна Пустовойтова, Тетяна Фулей та Олександр Іщенко, як і  представники інших закладів-членів IOJT з Євразії, Північної та Південної Америки, Африки та Австралії  взяли участь у цьому дуже цікавому і корисному заході.

Темою першого вебінару була підготовка нових суддів у Великобританії, яка здійснюється Суддівським коледжем (Англія і Уельс). У своїх презентаціях судді Філіп Ростант та Мелані Пліммер, Рік Сіммс поділилися досвідом інституції з використання дистанційних форм навчання при підготовці нових суддів у своїй країні. Учасникам заходу були детально представлені підходи, які використовуються коледжем при розробці програм заходів, форми, засоби і інструменти реалізації програм, командна робота при підготовці та здійсненні навчання. Особлива увага була приділена формуванню змістовної частини програм та методам її реалізації з варіюванням різних можливостей інтерактивного навчання, внутрішніх і зовнішніх можливостей діджиталізації, практичні рекомендації колег щодо врахування відмінностей між очним і дистанційним навчання та використанням тих підходів, які забезпечать максимальний ефект.

Враховуючи те, що більшість закладів суддівської освіти у світі перейшли на дистанційне навчання суддів, фаховий обмін досвідом між колегами в режимі реального часу є дуже важливим для покращення організації своєї роботи, досягнення максимальної ефективності та уникнення можливих помилок.