Національна школа суддів України

Суди та судді в сучасному інформаційному просторі

26 квітня  2017 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів місцевих господарських судів на тему:  “Комунікації  в судовій діяльності”.

Під час семінару  учасники розглянуть основні принципи взаємодії суду, засобів масової інформації та громадськості. Суддя Харківського окружного адміністративного суду Людмила Волкова та суддя господарського суду Луганської області Олена Фонова ознайомлять із національним  та міжнародним досвідом комунікації, інструментами суддівських комунікацій.

Журналіст, експерт із комунікацій і роботи з інформаційним простором, блогер Андрій Уманець розповість про шаблони суспільного сприйняття та заходи з їх усунення. Фахівець допоможе суддям опанувати техніку створення власних індивідуальних блогів, ознайомить із специфікою платформи “Фейсбук” та використанням смартфонів як комунікативних інструментів.

Учасники семінару отримають практичні поради щодо поведінки суддів у кризових ситуаціях та навчаться основам надання інтерв’ю і коментарів із розгляду певних судових справ. Суддя господарського суду Харківської області Олексій Бринцев зосередить увагу на основних типах інтерв’ю, різноманітних практиках, що застосовують журналісти під час проведення інтерв’ю, та надасть рекомендації  з основ  мови тіла, технік роботи зі складними запитаннями під час інтерв’ю тощо.