Національна школа суддів України

Судочинство та суспільство: співпраця з нідерландськими колегами

29 січня 2021 року проректорка Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова зустрілися з представниками нового проєкту МАТРА “Судочинство та суспільство” (далі – Проєкт), який реалізується в Україні за підтримки грантової програми уряду Королівства Нідерландів. Національна школа суддів України є одним із ключових партнерів Проєкту і основною метою зустрічі було обговорення початку роботи та подальшої співпраці в процесі його реалізації в умовах Covid-19.

Проректорка Наталія Шукліна відмітила важливість регіональних ініціатив МАТРА, що вже реалізуються в Одесі та Львові й висловила впевненість у подальшому успішному продовженні роботи в напрямку покращення судового управління, підвищення рівня довіри до судової влади та розробки посібників для суддів.   

Під час дискусії керівниця Проєкту, заступник голови міського суду Амстердама пані Естер де Рой і старший менеджер Центру міжнародного правового співробітництва пан Ліно Бросіус представили попередній план роботи Проєкту і обговорили можливості проведення тренінгів та практичних семінарів із залученням викладання нідерландських правників для суддів та працівників апарату судів. Заходи будуть спрямовані на підвищення професіоналізму і самоврядності суддів під час здійснення незалежного, неупередженого та ефективного правосуддя.

Сторони домовилися розпочати роботу з визначення переліку судів у Києві та Київській області, які, у перспективі, стануть пілотними в рамках Проєкту і провести подальші онлайн-зустрічі з ними, а також розпочати формування робочих груп з розробки тренінгів.