Національна школа суддів України

Судова практика розгляду справ про адміністративні правопорушення на транспорті

16 травня 2024 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів місцевих загальних судів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 130 КУпАП в умовах воєнного стану” в режимі онлайн.

Відкрив семінар директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ, який ознайомив із програмою навчального заходу і викладацьким складом, а також запросив слухачів до активної участі в обговоренні судової практики розгляду справ про адміністративні правопорушення на транспорті. 

На початку семінару старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Максим ШЕВЯКОВ зупинився на питаннях кваліфікація адміністративних правопорушень на транспорті.

Суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області; доктор філософії в галузі “Право” Олексій НЕСТЕРЕНКО і професор кафедри державно-правових дисциплін факультету №2 Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, доцент Микола ВЕСЕЛОВ обговорили з учасниками семінару особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 130 КУпАП.

Про судову практику розгляду справ про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 124 КУпАП розповів суддя, заступник голови Ленінського районного суду міста Дніпропетровська, доктор філософії в галузі “Право” Максим ТАУС.

Суддя Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська Сергій ФЕДОРІЩЕВ зосередив увагу слухачів семінару на питаннях, що мають бути вирішені суддею при накладанні адміністративного стягнення.

Під час семінару учасники мали можливість обговорити з викладачами проблемні питання, що виникають при розгляді справ у суді, а також обмінятися думками і досвідом щодо їх вирішення.

За результатами успішного проходження семінару слухачі і слухачки отримають електронну форму Сертифікати НШСУ.

Повний текст програми семінару розміщений на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.