Національна школа суддів України

Судова практика розгляду справ про банкрутство

13–15 листопада 2019 року в Києві Програма розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США за підтримки Посольства США в Україні у координації з Верховним Судом України проводить триденний семінар “Розгляд справ щодо платоспроможності в Україні”.

У перший день семінару проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна привітала його учасників та подякувала старшому раднику американської програми CLDP Ннамді Езері за організацію даного актуального заходу. Водночас проректор наголосила, що семінар покликаний наповнити українських суддів розумінням щодо правильного трактування нового Кодексу України з процедур банкрутства та надати практичні знання застосування його положень, згідно з кращими міжнародними практиками.

Доповідачами на семінар були запрошені досвідчені судді США у справах про банкрутство Ненсі Олквіст (Округ Меріленд) та Майкл Вільямсон (Округ Флорида).

Даний захід має сприяти подальшому вдосконаленню законодавства з процедур банкрутства в Україні з використанням міжнародної практики і принципів українського законодавства, а також допоможе розробити ефективнішу та дієвішу систему винесення рішень у господарських спорах.

За  підсумками семінару будуть прийняті конкретні рекомендації.